Akuutti taloudellinen ahdinko ja mielenterveys

Posted by

Syitä taloudellisen ahdingon syntyyn on monia – työttömyys, vakava sairaus, avioero, lapsen syntymä, lomautus… Taloudellinen ahdinko tarkoittaa pääasiassa sitä, että omat nykyiset tulot eivät riitä edes pakollisten kulujen kattamiseen.

Näitä kuluja ovat esimerkiksi vuokra, ruoka, lääkkeet ja lääkärinpalkkiot, vesimaksu, sähkölasku, puhelin ja auton kulut. Tässä artikkelissa kerromme lyhyesti, millä tavalla akuuttia taloudellista ahdinkoa on mahdollista helpottaa nopeasti.

Akuutti taloudellinen ahdinko nakertaa mielenterveyttä

Akuutti rahantarve syntyy nimensä mukaisesti lyhyessä ajassa, jolloin ihmisellä ei välttämättä ole oikeanlaisia resursseja sen torjumiseksi. Myös hyvätuloinen ihminen voi joutua taloudelliseen ahdinkoon, ja vaikka se olisi vain väliaikaista, rahahuolet voivat alkaa nakertaa omaa mielenterveyttä kohtalokkaalla tavalla.

Ensin saapuu unettomuus, sitten stressi muuttuu krooniseksi, sitten alkavat fyysiset oireet ja rahahuolten pitkittyessä ihminen voi vaipua masennukseen tai alkaa kärsiä ahdistuneisuushäiriöistä, paniikkikohtauksista tai muista vakavista seurauksista.

Akuutin taloudellisen ahdingon syntyä on vaikea ennustaa ja monet eivät osaa tai pysty varautumaan odottamattomiin rahavaikeuksiin esimerkiksi puskurirahaston avulla.

Yksin tehokas keino helpottaa akuuttia taloudellista ahdinkoa ja sen aiheuttamaa mielenterveyden heikentymistä, on hakea kertaluoton tapaista lainaa, jolla esimerkiksi kiireelliset laskut on mahdollista maksaa pois ennen kuin ne alkavat aiheuttaa muistutusmaksuja ja muita viivästyskuluja.

Vakuudeton kertaluotto voi auttaa helpottamaan väliaikaisesti taloudellista ahdinkoa, sillä sen hakuprosessi on helppo ja nopea – lainarahat voidaan maksaa tilille jopa saman vuorokauden aikana.

Lainarahan tulisi aina kattaa pakollisia menoja vain väliaikaisesti, joten kertaluoton yhteydessä on tärkeää, että taloudelliseen ahdinkoon pyritään löytämään myös pitkäaikaisempia ratkaisuja.

Koska kertaluoton tarkoituksena on nimenomaan helpottaa akuuttia taloudellista ahdinkoa väliaikaisesti, on tärkeää, että lainatarjouksia vertaillaan huolellisesti keskenään. Hätäisiä päätöksiä lainan suhteen tuleekin aina välttää, oli rahantarve sitten miten akuutti tahansa.

Lainojen huolellisen vertailun avulla on kuitenkin mahdollista selvittää jopa muutamassa minuutissa, mistä pankista voi saada kaikkein edullisimmalla korolla varustettua lainaa.