Yksityisen puolen mielenterveypalvelut ja kulujen kattaminen

Posted by

Julkisten ja maksuttomien mielenterveyspalveluiden pitkät jonotusajat ja henkilökohtaisen hoito-ohjelman puutteellisuus voivat johtaa usein siihen, että monet potilaat hakevat mieluummin hoitoa yksityisen puolen terapeuteilta, kuntouttajilta ja psykologeilta.

Vaikka yksityisen terveydenhoidon kuluista on mahdollista saada jonkin verran korvauksia, yksityisten mielenterveyspalveluiden hyödyntäminen tuottaa huomattavasti korkeampia kuluja potilaalle kuin julkisen puolen palveluiden puoleen kääntyminen.

Yksityisen puolen mielenterveypalveluiden kulujen kattaminen lainarahalla

Yksi keino kattaa yksityisen puolen mielenterveyspalveluiden tuottamia kuluja on lainan hakeminen. Lainaan kuin lainaan on kuitenkin aina suhtauduttava vain väliaikaisena taloudellisena apukeinona, eli tässä mielessä lainarahaa ei ole suunnattu mielenterveyspalveluiden kulujen kattamiseksi pitkällä aikavälillä.

Lainarahaa voi ja kannattaa kuitenkin hyödyntää mahdollisuutena näiden kulujen kattamiseksi väliaikaisesti esimerkiksi niissä tilanteissa, joissa rahantarve on äkillinen, eikä rahaa ole mahdollista saada yhtä nopeasti mistään muualta.

Lainan hakemista tulee kuitenkin aina suunnitella mahdollisimman huolellisesti. On tärkeää arvioida rahoituksen tarve mahdollisimman tarkkaan, jotta uuden lainan tarvetta ja tätä myötä uusia lainakuluja ei pääse syntymään. Vakuudeton käyttöluotto on lainatuote, jonka voi käyttää juuri siihen tarkoitukseen kuin itse haluaa.

Sitä on helppo hakea suoraan verkosta ja lainahakemuksen käsittely tapahtuu nopealla aikataululla, koska lainaa varten ei tarvita nimensä mukaisesti erillisiä vakuuksia. Tästä syystä käyttöluotto soveltuu erinomaisesti juuri akuuttien kulujen kattamiseksi.

Ennen käyttöluoton hakemista on tärkeää varmistaa, että lainatuotteiden joukosta löytyy juuri kaikkein edullisin laina. Lainojen vertailu pohjautuu lainatuotteiden todellisiin vuosikustannuksiin, minkä ansiosta lainaan ei sisälly ikäviä piilokuluja.

Käyttöluottojen vertailu voidaan suorittaa verkossa kätevästi yhdellä lainahakemuksella, eikä lainahakemuksen täyttäminen sido ottamaan lainaa, jos sopivaa lainatuotetta ei vertailun avulla löydy.

Lisäksi käyttöluottojen vertailu on kuluttajille ilmainen palvelu, joten lainoja kannattaa vertailla myös silloin, vaikka ei ole vielä varma siitä, onko lainarahan tarve vielä täysin ajankohtainen.